Miért érdemes megkóstolni az indiai ételeket a Fusion Grillben?

Zamatos indiai ételek, húsos és vegetáriánus választéka, pont mint a Fusion Grillnél.

1. Rengeteg friss zöldséget használunk 

Az indiaiak imádják a zöldségeket, és a lehető legjobbat hozzák ki belőlük az ételeik elkészítése során. A zöldségek főzésének különböző módjai biztosítják, hogy a zöldségek frissessége és tápértéke megmaradjon. Nálunk, a Fusion Grillnél az indiai főzési folyamatok nagy része úgy történik, hogy a felhasznált zöldségek egészségesek maradjanak, és az ételek se veszítsenek ízükből.

2. Ételeink házilag készülnek

Az indiaiak abban hisznek, hogy a jó étel házilag készül. Tehát szinte minden hagyományos indiai ételben nagymértékben friss alapanyagokat használnak. Mi is követjük ezt a eszmét azzal, hogy az ételeket a magunk készítjük el, így nem kerül tartósítószer az ételbe sem. Ez egészségesebb ételeket eredményez, amelyeket bárki fogyaszthat. Az indiaiak nem hisznek a készételek fogyasztásában, mivel azokból hiányoznak a szervezet számára a megfelelő működéshez szükséges fontos tápanyagok.

3. Az indiai ételek biztosítják az összes fontos tápanyagot

Az indiai ételekben található zöldségek biztosítják a fontos vitaminokat, és hozzájárulnak a látás javításához és a koleszterinszint csökkentéséhez. Tehát, rendkívül táplálóak a szervezetnek, és ezáltal elősegítik az energiatermelést. A hüvelyesek, mint a bab és a lencse, gazdagok A-, B-, C- és E-vitaminokban, és jó arányban tartalmaznak ásványi anyagokat, például káliumot, vasat és cinket. A rizs és a liszt kielégíti a szervezet szénhidrát-, fehérje- és rostszükségletét.

4. Az indiai fűszerek gyógyító hatásai

Vannak kutatók, akik a különböző, Indiában őshonos fűszerekkel kapcsolatos kutatásokat is végeztek. Olyan fűszerekről beszélünk, mint a kurkuma, a gyömbér, a fokhagyma és a különféle chilik. Ezek a fűszerek az indiai ételek fő összetevői. Az ilyen összetevők gyógyító tulajdonságai újra és újra bebizonyosodtak. Így ezek a fűszerek nem csak ízletesebbé teszik az ételeket, hanem jót tesznek a szervezetnek is.

5. Az indiai ételek jól kihasználják a tejtermékeket

A joghurtok az indiai ételek nagyon fontos részét képezik, és nagymértékben felelősek a szervezet kalcium ellátásáért. Ezenfelül az erjesztett tejből készült joghurtok jótékony baktériumokat is tartalmaznak, és megakadályozzák, hogy a szervezet felesleges zsírt szedjen fel.

6. Tehát, miért olyan finom egy indiai étel?

Az indiai ételek azért olyan finomak, mert az indiai konyha a lassú főzés és a jótékony hatású fűszerek bőséges használatával való ízek kialakításáról szól.

A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mennyi idő és ízesítés szükséges az indiai ételek elkészítéséhez.

Itt van például egy hagyományos csirke curry. A csirkét először joghurtban, fűszerekben, gyömbérben és fokhagymában pácoljuk, mielőtt a currybe kerül.

Ezután bőséges mennyiségű apróra vágott hagymát fűszerezett olajban aranybarnára pirítunk. Az olajat amiben pirítjuk a hagymát előzetesen szegfűszeggel, köménymaggal és más illatos összetevőkkel, például fahéjrudakkal vagy babérlevelekkel ízesítjük. Az így készülő sült hagyma lesz a mártás alapja, mivel a hagyma magába szívta a rengeteg fűszert.

De még csak ezután jön az ízesítés komoly része. A hagymához olyan frissen őrölt fűszerek hozzáadása következik, mint a vörös chilipor, koriander por, kurkuma por és a garam masala némi vízzel és sóval (ezen a ponton adhatunk hozzá friss paradicsomot is). Mindezt addig főzzük, amíg a hagyma magába szívja az összes fűszert, és az ízek szuper koncentráltak lesznek.

Egy bizonyos ponton hozzáadjuk majd a csirkét is (persze, mielőtt hozzáadjuk a curryhez, kicsit meggrillezzük), és most pácolt csirke összes íze hozzáadódik a keverékünkhöz. Ezután adunk hozzá egy kis vizet, hogy összeérjenek az ízek és mártást alkossanak. Aztán hagyjuk tovább főni, hogy koncentráltabbá váljanak az ízek, és néhány perccel a befejezés előtt egy kis tejszínnel és még több garam masalával hozzákerül a frissen aprított koriander.

Mindezt egy “egyszerű” csirke curryért. EZ az oka annak, hogy miért olyan finomak az indiai ételek.

hu_HU