Három darab zamatos taco, tortilla chipssel és salsával.

Miért olyan jó egy mexikói étel?

Új ízeket keresel vagy valami olyanra vágysz amit már ettél egyszer valahol de nem találod ugyanazt az autentikus ízt máshol? Mexikói és mexikói ihletésű ételeink mind autentikus és ízletes kiegészítői egy változatos étrendnek. Ha új ízélményre vágysz, próbáld ki ezeket a mexikói ételeket, az utcai tacotól az enchiladasig.

Sokan törekedünk arra, hogy étrendünk kiegyensúlyozott legyen. Szerencsére a mexikói ételek általában táplálóbb lehetőségeket kínálnak, mint számos más fajta étel. A mexikói ételek jellemzően minden élelmiszercsoportból tartalmaznak elemeket, beleértve a fehérjéket, gabonaféléket és zöldségeket is. Valamint, gyakran tartalmaznak olyan fehérjeforrásokat, mint a bab és a hús, és olyan egészséges összetevőket is, mint az avokádó, a paradicsom, a paprika és a lime.

Miért olyan különleges és finom a mexikói konyha?

Amint beleharapsz egy mexikói ételbe, azonnal megérzed annak a jellegzetes és zamatos ízvilágát. A mexikói ételek sok fűszert és természetes ízesítőt tartalmaznak, amelyek miatt messze nem mondhatjuk ízvilágukat unalmasnak. Ráadásul ezeket az ételeket különböző pikáns szószokkal tálalják.

Salsa: paradicsom, hagyma, chili és koriander keveréke. A salsa verde zöld paradicsomot, míg a salsa roja piros paradicsomot tartalmaz.

Guacamole: avokádó, paradicsom, hagyma, chilipaprika és fűszerek keveréke.

Pico de gallo: paprikából, korianderből, paradicsomból és hagymából készült csípős szósz.

Ezek az ízletes szószok jellegzetes ízükkel egészítik ki a már amúgy is ízletes mexikói ételeket.

A mexikói konyha a spanyol és az őshonos mexikói ételek egyedülálló keveréke. Tele van egyedi összetevőkkel, így nem hasonlít semmilyen más ételhez.  A hagyományos mexikói ételeket az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségeként is elismerte.

A mexikói konyha a sokszínűségen kívül, számos különböző földrajzi területeket is képvisel. Az ország különböző államaiban különböző alapanyagokat és főzési stílusokat alkalmaznak. A hegyvidéki régiók, a tengerparti államok és a sivatagi régiók a kulturális sokszínűség és a rendelkezésre álló alapanyagok miatt mind másképp készítik el ételeiket.

A mexikói ételek a legfinomabb és legkülönlegesebb ízeket kínálják. A mexikói konyha leggyakrabban használt összetevői közé tartozik a fokhagyma, a hagyma, a koriander, az oregánó, a kömény és a chili. Akár hiszed, akár nem, a mexikói konyha több mint 100 különböző chilifajtát használ. A fahéjat, a szegfűszeget és a kakaót szintén olyan módon használják, ahogyan azzal a magyar vagy európai ételekben nem is találkozunk.

Nálunk, a Fusion Grill étteremben mindenki talál magának olyan ételt, ami biztosan ízleni fog! Étlapunkon szerepelnek a legnépszerűbb mexikói ételek.

Burritos

Enchiladas

Fajitas

Tacos

Reméljük, hogy tudtunk némi étvágygerjesztő betekintést nyújtani a mexikói konyhába. Tehát akár autentikus mexikói konyhát keres, akár egyszerűen csak egy kis mexikói hangulattal készült hamburgert, kérjük, látogasson el hozzánk, hívjon fel minket, vagy rendeljen tőlünk valamit!

 

hu_HU