A Fusion Grillben igyekszünk mindig új és izgalmas dolgokat kitalálni, hogy javítsunk étlapunkon.

A célunk az volt, hogy elhozzunk a népszerű indokínai ételekből néhányat nektek is, és örömmel jelentjük be, hogy ezek már fel is kerültek étlapunkra! Az indokínai konyha, az indiai és a kínai kulináris hagyományainak legjavát ötvözi, így népszerű választás lesz a változatos és izgalmas ízeket felfedezni vágyó vendégeink számára. Éttermünkhöz hasonlóan az indokínai konyha is egy igazi ízfúzió, mivel az indiai és a kínai konyha ízeit és technikáit keveri. A fűszeres, csípős, édes és pikáns ízek harmonikus keverékére számíthatsz majd.

Ha nem ismered ezt konyhát, azt tudnod kell, hogy ne a szokásos kínai ételekre számíts, hanem légy nyitott egy teljesen új ízkalandra, ami után kétségtelenül boldog mosollyal és nagyon boldog pocakkal fogod elhagyni éttermünket.

Indokínai ételeinket már 2023 December 20 -a óta megtalálhatod az étlapunkon.

Tehát milyen is az indokínai étel?

Ez a konyha a kínai ételek indiai átgondolása, amely az indiaiak által kedvelt, olajban kisütött, fűszeres ízeket kombinálja egy kínai csavarral, azaz olyan összetevőkkel, mint a szójaszósz és az ecet. Az indokínai ételek olyan sajátos ízekkel érkeznek, mint például a Schezwan szósz (a szecsuáni szó indiai írásmódja), amely a szecsuáni bors helyett száraz vörös chilit használ. Létezik mandzsúriai stílusú konyha is, ahol a húst és a zöldségeket rántva, fűszeres szójaszószban sütik meg, olyan klasszikus indiai összetevőkkel, mint a fokhagyma, a gyömbér és a zöld chili.

Honnan származik az indokínai konyha?

A gyarmati korszakban India a világ egyik legjobb mezőgazdasági termelője volt, és a világ minden tájáról vonzotta az utazókat és bevándorlókat. A 18. században a kínai utazók számos csoportja a déli régiókból, például a kantoniakból érkezett Kalkuttába (ma Kalkata), és ott telepedett le hosszú évekre, mielőtt más városokba költözött volna.

Ezek a kínai telepesek egy kis közösséggé alakultak a térségben, akik házias ételeket készítettek és adtak el a helyi lakosoknak. Idővel, a helyiek is elkészítették ezeket az ételeket, de hozzátették a saját fortélyaikat és kialakultak az indokínai ételek.

Mi a különbség az indokínai és az autentikus kínai ételek között?

Az indokínai és az autentikus kínai ételek közötti egyik legfőbb különbség maga az íz. Míg a hagyományos kínai ételek általában egyszerűek, addig az indokínai változat fűszeresebb, mivel indiai fűszerek és hozzávalók is hozzá kerülnek, például zöld chili vagy gyömbér.

Egy másik jelentős különbség a hagyományos kínai és az indokínai ételek között a fehérjék használata. A kínai ételek jellemzően olyan fehérjéket használnak, mint a sertés, kacsa, marhahús vagy tofu. Ezzel szemben az indokínai változat olyan fehérjékből készül, mint a csirke, a garnélarák, a paneer vagy a birkahús.

Miért egyél indokínait a Fusion Grillben?

Az indokínai ételek több szempontból is elnyerhetik a tetszésed, de felsorolunk néhányat, ami szerintünk fontos:

  • Egyedi ízprofil: Az édes, savanyú és fűszeres ízek keveréke, ami igazi új ízélményben gazdagíthat minket.
  • Sokoldalúság: Az indokínai konyha az ételek széles skáláját kínálja, az olyan vegetáriánus ételektől, mint a mandzsúriai és a hakka tészta, a húsos ételekig, mint a chilis csirke és a szecsuáni garnéla.
  • Fűszerek és gyógynövények: Az indiai fűszerek és gyógynövények, például a gyömbér alkalmazása a kínai stílusú főzésben egészségesebbé teheti az ételt.
  • Alkalmazkodás a helyi ízléshez: Az indokínai ételek a helyi ízléshez való kulináris alkalmazkodás példája. Így akár az indiai, akár a kínai ízvilágot keresed egy ételben, meg fogod találni amit keresel.
  • Fusion kreativitás: A két különböző kulináris hagyomány fúziója lehetővé teszi a kreatív kombinációkat és az ízekkel való kísérletezést, amit mi a Fusion grillnél képviselünk.
hu_HU